Please update your Flash Player to view content.

budva

Postoji lepota koje se čovek nikada ne zasiti.Ona je ista,a drugačija.Svaki put poznato bliska, a ipak mistična I neuhvatljiva. Ona opušta,odmara,mami i zavodi. Za takvom lepotom čovek neprestano traga. A ako ima sreće takvoj lepoti se uvek i uporno vraća.Egzotični pejzaži ne moraju uvek biti daleki i nepristupačni.
Budva, metropola crnogorskog turizma zahvaljujući velikom broju plaža koje plene svojim izgledom predstavlja najpoželjniju turističku destinaciju. Pored prirodnih lepota koje se ogledaju kroz uvale, ostrva i plaže Budva obiluje i istorijskim spomenicima.

Stari Grad leži na malom poluostrvu i predstavlja riznicu kulturne baštine. Ispresecan je nizom uličica i trgova ispred kojih se nalaze znamenite građevine, crkva Sv. Trojice, gde je i grob istaknutog književnika, Stjepana Mitrova Ljubiše, crkva Sv. Ivana, crkva Sv. Bogorodice i crkva Sv. Save.

 

Za vreme letnjih meseci pretvara se u Grad teatar gde se odigravaju mnogobrojne domaće i strane predstave. U Starom Gradu danas možete posetiti mnoge butike, kafiće, restorane, galerije. Manastiri Stanjevići, Podostrog, Reževići i Gradište su značajni istorijski i religijski spomenici Budve.

 

Budva ima obalu od 21 km čijom se dužinom prostire 17 plaža. Ubraja se među najlepše obale sveta, a njena lepota neće vas ostaviti ravnodušnim.

 

Budva je, pored mnogih kulturno – istorijskih znamenitosti, veoma poznata i po izuzetno zabavnom noćnom provodu.


Grad obiluje sa prelepim terasama i caffe barovima, koji su u letnjim večerima prepuni turistima.


Na različitim lokacijama, duž cele budvanske rive, možete uživati u različitoj muzici – od roka, densa i tehno-a, preko kubanske muzike i najnovijih svetskih hitova, pa do domaće muzike sa prostora Crne Gore, Srbije ili Hrvatske.

 

U srcu Jadranske obale Crne Gore čeka vas Budva i vaš odmor za pamćenje može da počne.